Tre topper på en helg

Utsikt fra Bjørnåsen, Nes Camping i bakgrunn. Foto: Marlene Sandal
Utsikt fra Bjørnåsen, Nes Camping i bakgrunn. Foto: Marlene Sandal

I år deler vi ut våre første jakkemerker i gull, sier Peik Næsje, speiderleder i 1. Jeløy Speidergruppe.

Målet med trefjellsturen er å besøke de tre høyeste toppene på Jeløy i løpet av helgen: Bjørnåsen (139 moh.) på nordre Jeløy, Rambergåsen (140 moh.) midt på øya og Rødsåsen (70 moh.) på søndre Jeløy.


JAKKEMERKE

De som besøker alle de tre toppene i løpet av helgen får utdelt et jakkemerke som er laget spesielt til dette arrangementet.

– Mange har begynt å samle på merkene. Etter tre bronse får man sølv, og i år blir det altså noen som får gull, sier Næsje.

Antallet som deltar er økende for hvert år. I fjor gikk 800 stykker, både barn og voksne.

– Det er moro at det er så stort spekter av folk som går. Det skal skje litt på hver topp, med lek og konkurranser eller et kakestykke, som et trekkplaster for ungene, sier Næsje.

SAMARBEID

Nytt av året er at speiderne samarbeider med DNT Vansjø og Vedfestivalen på Skallerød gård om arrangementet.

– Vedfestivalen er lagt til søndag samme helg, slik at man kan oppleve det spennende som foregår der før man går opp på Bjørnåsen. Og DNT Vansjø er med og arrangerer, og har tatt turen inn i sitt program, sier Næsje.

Dette er et lavterskeltilbud, og det er gratis å delta. Det er en måte for oss som er speidere å gi noe tilbake, og gjøre noe som er positivt, sier Næsje.

Mange opplever nye ting i sitt nærmiljø på trefjellsturen.
– Det er mange som kommer og sier at her har jeg aldri vært før, selv om de har bodd i Moss i mange år, sier Peik Næsje.

For å se video: http://www.moss-avis.no/nyheter/tre-topper-pa-en-helg-1.8589155

Tekst: Moss Avis